EREDIVISIE

1. De teams dienen om 12.30 uur aanwezig te zijn (z.g.n. meldtijd).

2. Iedere wedstrijd dient om 13.00 uur te beginnen.

3. Als een team niet om 13:00 uur aanwezig is, dient daarvan bij het doorgeven van de uitslag melding te worden gemaakt. De sportcommissie zal vervolgens onderzoeken of er een sanctie moet worden opgelegd.

4. Indien een team op een speeldag met te weinig spelers aanwezig is, worden de niet te spelen wedstrijddelen automatisch door de tegenstander gewonnen.

5. Indien een competitiewedstrijd onderbroken wordt, verliest het nalatige team de resterende wedstrijddelen.

6. Op het wedstrijdformulier dient van bovenstaande toepassingen melding te worden gemaakt.

 

OVERIGE DIVISIES

Elk team bepaalt aan het begin van het seizoen haar speelavond. De speelavond dient een doordeweekse avond te zijn. In overleg tussen teams onderling, wordt het door de KNBB mogelijk gesteld een competitiewedstrijd in het weekend te spelen.

 

1. Iedere wedstrijd begint uiterlijk om 20.00 uur. Natuurlijk mag er door de teams een ander tijdstip worden afgesproken.

2. Als een team niet om 20.00 uur aanwezig is, dient daarvan melding te worden gemaakt op de competitiesite. De KNBB zal vervolgens onderzoeken of er een sanctie moet worden opgelegd.

3. Is de tegenstander om 21:00 uur nog niet aanwezig, dan wordt deze als niet opgekomen beschouwd en volgt een sanctie op basis van artikel 106.

4. Indien een team op een speeldag met te weinig spelers aanwezig is, worden de niet gespeelde wedstrijddelen automatisch door de tegenstander gewonnen.

5. Indien een competitiewedstrijd onderbroken wordt, verliest het nalatige team de resterende wedstrijddelen. Hiervan moet melding worden gemaakt op de competitiesite.