Na het spelen van een wedstrijd wil je uiteraard de uitslagen invullen om je nieuwe positie in de competitie te zien.

1. Ga naar www.cuescore.com en zorg dat je bent aangemeld. Navigeer vervolgens naar jouw competitie. De snelste manier is om deze op te zoeken, gebruik hiervoor de loep rechtsboven. Heb je moeite om deze te vinden, klik hier.

2. Onderaan het klassement zijn alle wedstrijden opgesomd. Om nieuwe uitslagen te verwerken, hebben we de juiste rechten nodig op deze pagina. Teamleiders hebben de mogelijkheid om dit in te schakelen. Druk op "bewerken" onder het kopje "Schema"

3. Door op deze knop te drukken wordt de mogelijkheid geactiveerd om uitslagen te bewerken. Uiteraard kunnen enkel uitslagen ingevuld worden die van toepassing zijn op jou als teamleider. Je kunt nu naar beneden scrollen om de wedstrijd te vinden waar je een uitslag voor wilt invullen.

TIP: Gebruik de filters rechts van "Bewerken" om snel naar de wedstrijd te gaan. klik op "Wachten" om alle afgeronde wedstrijden uit het overzicht te halen.

Je bent nu aangekomen bij de ronde die van toepassing is voor jouw wedstrijd. Uiteraard wil je alle individuele wedstrijden invullen en dat kan door op de pijl naar beneden te drukken ( )

4. Je krijgt nu het wedstrijdformulier te zien van jouw wedstrijd, deze is vooraf vastgesteld met de opzet die in jouw competitie gebruikt wordt. In het geval van het voorbeeld ziet deze er als volgt uit:

5. Zoals je nu ziet, kun je nog geen uitslagen invullen. Dat kan pas als de spelers zijn ingevuld. door te klikken op "kies spelers" komt er een menu zichtbaar met alle speelgerechtigde spelers van jouw team. Vul eerst de namen in van de thuisspelende spelers bij de corresponderende uitslag. Doe daarna hetzelfde voor het gastteam. Je ziet nu dat er een score ingevuld kan worden bij elke individuele wedstrijd ( er zijn nu - en + tekens beschikbaar).

Staat een speler niet in de te kiezen spelerslijst, dan heeft deze speler op dit moment geen 'actief' lidmaatschap of het verkeerde lidmaatschap. Ga in dat geval naar Waarom ben ik niet speelgerechtigd?

6. De uitslagen van de wedstrijden kunnen nu ingevuld worden. Hiervoor zijn twee mogelijkheden. gebruik de - en + tekens om de score in te vullen. Voor hoge scores, zoals straightpool of snooker, kan men er voor kiezen om op het cijfer te klikken en dit met een toetsenbord in te vullen. Zodra er scores worden ingevuld, worden alle wedstrijden blauw. Als ze allemaal ingevuld zijn, ziet dit er als volgt uit.

7. Het is van belang om nu de scores te controleren. Dit is de enige mogelijkheid voor captains om aanpassingen te maken zonder de hulp van een wedstrijdleider. Pas indien nodig de scores aan en sla ze op met behulp van de "afgerond" knop (  )

LET OP: Druk op deze knop naast de individuele wedstrijden.

8. De individuele wedstrijden zijn nu verwerkt in de uitslag van de teams. Als dit klopt kan dit bevestigd worden naast de teamwedstrijd met behulp van de "afgerond" knop ( ). Zodra dit is gedaan wordt de gehele teamwedstrijd als afgerond beschouwd en worden de scores meteen verwerkt in de standen.

9. Mocht er een notitie gemaakt moeten worden voor de wedstrijd, klik op het nummer van de wedstrijd. Ook al is een wedstrijd afgerond, kan men hier informatie plaatsen voor de wedstrijdleider. voor meer informatie over hoe je een notitie kunt maken in het systeem, klik hier.

Lukte het niet om uitslagen in te vullen of waren er andere problemen tijdens deze uitleg, maak dan een ticket aan bij onze helpdesk.